• Anasayfa
  • / DANIŞMANLIK
  • / Sunucu ve Storage Uygulamaları
Bu sayfayı paylaş :
SUNUCU ve STORAGE UYGULAMALARI
  • Proliant Serisi Sunucu Ailesi

    Endüstri standardı sunucuların bulunduğu x86 mimarisi HP Proliant sunucu ailesinde fiziksel olarak; ML (Modular Line) yada tower olarak tabir edilen, DL (Density Line) BL (Blade Line) sunucular bulunmaktadır. Sunucular kapasitelerine göre; 2-4-8 soket ve soket başına 2-4-6-8-12 çekirdekli Intel-AMD işlemcileri barındırmaktadırlar. Günümüzde x86 mimarisini kullanan; 64 çekirdekli, 2TB Ram kapasitesine çıkabilen tekil sunucular mevcuttur.

  • Integrity Serisi Sunucu Ailesi

    İş Kritik Sunucu ailesinde; Itanium işlemciler kullanılmaktadır. Integrity Sunucu ailesinde sıra dışı, üstün bir performans, 128-işlemciye kadar geliştirilmiş büyüme kapasitesi, sıra dışı esneklik ve genişleme yeteneği sunan sunucular mevcuttur.

  • Veri Depolama Çözümleri

    Günümüzde veri, kurumların en önemli ve vazgeçilmez kaynaklarından biridir. Yatırımların büyük bir kısmı veri saklama, kullanma ve yönetme amacıyla yapılmaktadır. Metin verilerinin yanında, ses ve görüntü gibi daha fazla saklama kapasitesi gerektiren verilerin de yaygınlaşma nedeni ile disk kapasiteleri GB (gigabyte) seviyelerinden TB (terabyte) seviyelerine çıkmıştır. Bu denli yoğun verilerin sağlıklı ve problemsiz bir şekilde korunabilmesi için daha esnek, akıllı ve kolay yönetilen veri depolama çözümleri gerekiyor. Konusunda uzmanlaşmış olan kadromuz bu yaklaşımın sunduğu yararları sisteminize, doğru analizler ve talepler doğrultusunda entegre etmeye hazırlar.


    • Disk alanını yönetmek ve paylaştırmak için gerekli sürenin kısaltılması,
    • Kritik uygulamaların, sürekli donanım arızası endişesi taşımadan çalıştırılması,
    • Veri yedeklemesinin iş saatlerine sarkması durumunda sistem performansında yavaşlama olmaması,
    • Verilerin geri yüklenmesi gerektiğinde, hedeflenen zaman aralığı içinde bitirilebilmesi gibi avantajlar sunar.
  • NAS (Network Attached Storage) Çözümleri

    Bu ürünler networkümüze bağladığımız ve üzerlerinde özel olarak tasarlanmış patentli işletim sistemlerinin bulunduğu dosya sunucularıdır. Bu sunucular bazı dosya iletişim protokollerinin bir veya bir kaç tanesini bir arada bulundurabilirler. NFS ve CIFS protokolleri bunların başlıcalarıdır. Ayrıca bu sunuculara yüklenmiş olan işletim sistemleri diğer işletim sistemlerine göre daha etkin bir I/O yönetimi sağlamaktadırlar. Bu ürünlere ek kapasite kazandırmak amacı ile SCSI veya SAS controllerlar aracılığıyla DAS üniteleri takılabileceği Fiber Channel Host Bus Adapter’ler aracılığı ile aşağıda anlatacağımız SAN cihazlarına bağlanabilirler.

  • SAN (Storage Area Network) Çözümleri

    Sunucularımız bu çözümü sunan ürünlere Fiber Channel ve iSCSI teknolojilerini kullanarak bağlanabilirler. Fiber Channel teknolojisi storage ünitesinin yanı sıra Fiber SAN switch ve Host Bus Adapter adı verilen, sunucularımız ile switch arasındaki bağlantıyı sağlayan ek donanımlara ihtiyaç duymaktadır. iSCSI çözümünde ise mevcut networkümüz kullanılabilmektedir. SAN ürünlerinde her iki teknolojinin de kullanıldığı ürünler olduğu gibi sadece Fiber Channel veya iSCSI teknolojilerini kullanan ürünler de bulunmaktadır. SAN çözümünü giriş seviyesinde kullanan ürünlerde SAS, SATA veya SCSI disk üniteleri kullanılmaktadır. Daha üst seviye ürünlerde ise daha hızlı olan Fiber Channel veya FATA diskler tercih edilmektedir. Her iki disk yapısını destekleyen ürünler olduğu gibi sadece FC diskleri destekleyen ürünler de satışa sunulmaktadır.